LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Żeberka duszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wyśmienite, rozpływają się w ustach.

Żeberka duszone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka duszone

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka duszone
Żeberka podzielić na porcje (po dwie kostki), umyć, osuszyć. Mąkę wymieszać z solą, papryką i pieprzem. Mieszanką oprószyć żeberka i usmażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla, podlać bulionem. Dodać pokrojony seler i jabłko. Przyprawić majerankiem. Dusić do miękkości. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami.
Żeberka duszone
Panierowanie żeberek w mące z przyprawami.
Żeberka duszone
Obsmażanie na złoto panierowanych żeberek.
Żeberka duszone
Podlanie bulionem wołowym usmażonych żeberek.
Żeberka duszone
Dodanie selera, jabłka i majeranku do duszonych żeberek.