Żeberka duszone

Żeberka « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Żeberka duszone offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Żeberka duszone
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 7

Żeberka duszone: Żeberka podzielić na porcje, posolić, oprószyć mąką i obrumienić na


trudność: łatwe
czas:

Żeberka duszone - SKŁADNIKI:

Żeberka duszone - PRZYGOTOWANIE:

Żeberka podzielić na porcje, posolić, oprószyć mąką i obrumienić na tłuszczu. Przełożyć do rondla, dodać podsmażoną cebulę, podlać wodą i dusić. Gdy będą miękkie, zagęścić zasmażką z mąki i tłuszczu, dodać kwaszone ogórki (obrane i pokrojone w drobną kostkę). Doprawić solą i majerankiem. Żeberka duszone podawać z ziemniakami puree.

Ilona Jabłońska


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Żeberka duszone (strona 1 z 1)  
Marzena.M.Siek

Marzena.M.Siek
offline

2009-04-22 17:16
Pierwszy raz robiłam żeberka w ten sposób i ich smak mnie zaskoczył, oczywiście pozytywnie! Są smaczne, zaskakujący jest smak ogórka kiszonego, dodanego pod koniec duszenia.
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia
offline

2010-01-26 13:27
A po co ta dodatkowa zasmażka?! Po to się mięso obsmaża w mące, żeby zrobiła sie zasmażka!!!!!!!!! Ogólnie ciekawy pomysł.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Żeberka
Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Soczyste żeberka w keczupie Grillowane żeberka z miodem
Grillowane żeberka Żeberka w sosie szałwiowo-rozmarynowym Żeberka na słodko
Klasyczne gotowane żeberka Żeberka z nutą miodu Soczyste żeberka
Żeberka z piekarnika Żeberka w sosie pomidorowo-miodowym Żeberka Eli duszone na młodej kiszonej kapuście

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane