Żeberka duszone

Żeberka « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Żeberka duszone offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Żeberka duszone
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 7

Żeberka duszone: Żeberka podzielić na porcje, posolić, oprószyć mąką i obrumienić na


trudność: łatwe
czas:

Żeberka duszone - SKŁADNIKI:

Żeberka duszone - PRZYGOTOWANIE:

Żeberka podzielić na porcje, posolić, oprószyć mąką i obrumienić na tłuszczu. Przełożyć do rondla, dodać podsmażoną cebulę, podlać wodą i dusić. Gdy będą miękkie, zagęścić zasmażką z mąki i tłuszczu, dodać kwaszone ogórki (obrane i pokrojone w drobną kostkę). Doprawić solą i majerankiem. Żeberka duszone podawać z ziemniakami puree.

Ilona Jabłońska


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Żeberka duszone (strona 1 z 1)  
Marzena.M.Siek

Marzena.M.Siek
offline

2009-04-22 17:16
Pierwszy raz robiłam żeberka w ten sposób i ich smak mnie zaskoczył, oczywiście pozytywnie! Są smaczne, zaskakujący jest smak ogórka kiszonego, dodanego pod koniec duszenia.
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia
offline

2010-01-26 13:27
A po co ta dodatkowa zasmażka?! Po to się mięso obsmaża w mące, żeby zrobiła sie zasmażka!!!!!!!!! Ogólnie ciekawy pomysł.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Żeberka
Żeberka pieczone Żeberka w jarmużu Żeberka duszone w kapuście
Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Soczyste żeberka w keczupie Grillowane żeberka z miodem
Grillowane żeberka Żeberka w sosie szałwiowo-rozmarynowym Żeberka na słodko
Klasyczne gotowane żeberka Żeberka z nutą miodu Soczyste żeberka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane