Żeberka duszone

Żeberka « poprzedni | następny »
Babcia Halinka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Żeberka duszone
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 7

Żeberka duszone: Żeberka podzielić na porcje, posolić, oprószyć mąką i obrumienić na


trudność: łatwe
czas:

Żeberka duszone - SKŁADNIKI:

Żeberka duszone - PRZYGOTOWANIE:

Żeberka podzielić na porcje, posolić, oprószyć mąką i obrumienić na tłuszczu. Przełożyć do rondla, dodać podsmażoną cebulę, podlać wodą i dusić. Gdy będą miękkie, zagęścić zasmażką z mąki i tłuszczu, dodać kwaszone ogórki (obrane i pokrojone w drobną kostkę). Doprawić solą i majerankiem. Żeberka duszone podawać z ziemniakami puree.

Ilona Jabłońska


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Żeberka duszone (strona 1 z 1)  
Marzena.M.Siek

Marzena.M.Siek
offline

2009-04-22 17:16
Pierwszy raz robiłam żeberka w ten sposób i ich smak mnie zaskoczył, oczywiście pozytywnie! Są smaczne, zaskakujący jest smak ogórka kiszonego, dodanego pod koniec duszenia.
Skomentuj
Oceń:
0
Henia

Henia
offline

2010-01-26 13:27
A po co ta dodatkowa zasmażka?! Po to się mięso obsmaża w mące, żeby zrobiła sie zasmażka!!!!!!!!! Ogólnie ciekawy pomysł.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Żeberka
Ananasowe żeberka na pikantnie Żeberka pieczone Żeberka w jarmużu
Żeberka duszone w kapuście Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Soczyste żeberka w keczupie
Grillowane żeberka z miodem Grillowane żeberka Żeberka w sosie szałwiowo-rozmarynowym
Żeberka na słodko Klasyczne gotowane żeberka Żeberka z nutą miodu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane