Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2268]

Żeberka duszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Żeberka duszone: Żeberka podzielić na porcje, posolić, oprószyć mąką i obrumienić na

Żeberka duszone

Składniki:

Żeberka duszone

Sposób przygotowania:

Żeberka duszone

Żeberka podzielić na porcje, posolić, oprószyć mąką i obrumienić na tłuszczu. Przełożyć do rondla, dodać podsmażoną cebulę, podlać wodą i dusić. Gdy będą miękkie, zagęścić zasmażką z mąki i tłuszczu, dodać kwaszone ogórki (obrane i pokrojone w drobną kostkę). Doprawić solą i majerankiem. Żeberka duszone podawać z ziemniakami puree.

Ilona Jabłońska