Strona główna Żeberka duszone w kapuście kiszonej

Żeberka duszone w kapuście kiszonej

Żeberka « poprzedni | następny »
Krakowianka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
zdjęcia: 1 z 3
Żeberka duszone w kapuście kiszonej
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Gdy żeberka są tłuste to smażyć je na suchej patelni lub na ruszcie w piekarniku.


trudność: średne
czas:

Żeberka duszone w kapuście kiszonej - SKŁADNIKI:

Żeberka duszone w kapuście kiszonej - PRZYGOTOWANIE:

Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać smalec, włożyć mięso, dodać pokrojony czosnek i zrumienić. Rumiane żeberka przełożyć do rondla, dodać kiszoną kapustę, pokrojony por, utartą marchewkę, listek laurowy. Wlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Żeberka duszone w kapuście kiszonej (strona 1 z 1)  
Netka

Netka
offline

2011-11-20 09:29
Tak po polsku,oj zjadło by się:)
Skomentuj
Oceń:
0
Zosiaczek

Zosiaczek
offline

2011-11-29 17:12
Też takie robię.Uwielbiam !
Skomentuj
Oceń:
0
Bogdano

Bogdano
offline

2012-12-22 13:36
Też robię takie żeberka ale jeszcze do całości , ścieram na grubej tarce średniego ziemniaka i wszystko razem duszę. Ziemniak dodaje kapuście innej konsystencji.PALCE LIZAĆ.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Żeberka
Ananasowe żeberka na pikantnie Żeberka pieczone Żeberka w jarmużu
Żeberka duszone w kapuście Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Soczyste żeberka w keczupie
Grillowane żeberka z miodem Grillowane żeberka Żeberka w sosie szałwiowo-rozmarynowym
Żeberka na słodko Klasyczne gotowane żeberka Żeberka z nutą miodu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane