Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2431]

Żeberka duszone w kapuście kiszonej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gdy żeberka są tłuste to smażyć je na suchej patelni lub na ruszcie w piekarniku.

Żeberka duszone w kapuście kiszonej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żeberka duszone w kapuście kiszonej

Sposób przygotowania:

Żeberka duszone w kapuście kiszonej

Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać smalec, włożyć mięso, dodać pokrojony czosnek i zrumienić. Rumiane żeberka przełożyć do rondla, dodać kiszoną kapustę, pokrojony por, utartą marchewkę, listek laurowy. Wlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.