gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Żeberka mięsne smażone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowane żeberka podaję na obiad z ziemniakami i surówką.

Żeberka mięsne smażone Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Żeberka mięsne smażone

 

Sposób przygotowania:

Żeberka mięsne smażone
Żeberka płuczemy i kroimy na podłużne kawałki. Następnie przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem, przyprawą do wieprzowiny i przyprawą do żeberek z miodem. Kawałki mięsa układamy w głębszej patelni na rozpuszczonym tłuszczu. Smażymy pod przykryciem (od czasu do czasu obracając mięso i podlewając je wodą, aby się nie przypaliło). Pod koniec smażenia , gdy zobaczymy, że mięso zaczyna robić się miękkie, to smażymy jeszcze przez jakiś czas bez przykrycia. Mięso układamy na talerzu wyłożonym sałatą.
Żeberka mięsne smażone
Przyprawione kawałki mięsa układamy w głębszej patelni i smażymy.