pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Żeberka miodowe, lekko pikantne z piwem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pieczone żeberka miodowe, lekko pikantne podlewane piwem

Żeberka miodowe, lekko pikantne z piwem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka miodowe, lekko pikantne z piwem

 

Sposób przygotowania:

Żeberka miodowe, lekko pikantne z piwem
Żeberka myjemy i osuszamy. Posypujemy solą i dokładnie nacieramy przyprawą do żeberek. Miód jeśli mamy scukrzony poddajemy kąpieli wodnej. Gdy zmieni stan na płynny wsypujemy chili pieprz Cayenne i mieszamy. Tak przygotowaną miksturą smarujemy żeberka. Pozostawiamy je w takim stanie na kilka godzin. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Pieczemy około 1,5 h. Po 40 minutach podlewamy piwem. Podałem z ziemniaczkami pieczonymi tymiankowymi:https://gotujmy.pl/ziemniaczki-pieczone-tymiankowe,przepisy,167942.html . Smacznego.
Żeberka miodowe, lekko pikantne z piwem
Rozpuszczony w kąpieli wodnej miód przyprawiamy chili mielonym
Żeberka miodowe, lekko pikantne z piwem
przygotowną miksturą polewamy przyprawione żeberka
Żeberka miodowe, lekko pikantne z piwem
Przygotowane żeberka wstawiamy do piekarnika i pieczemy
Żeberka miodowe, lekko pikantne z piwem
Upieczone żeberka będą miały ładną złotą skórkę