anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Żeberka pieczone na ostro

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne i bardzo aromatyczne żeberka powstaną w wyrazistym i wspaniałym sosie. Polecam podawać z kapustą kiszoną i ziemniakami.

Żeberka pieczone na ostro

Składniki:

Żeberka pieczone na ostro

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka pieczone na ostro
Czosnek przecisnąć przez praskę. Żeberka podzielić na porcje umyć i osuszyć. Natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem. Skropić oliwą i odstawić na parę godzin. Żeberka obsmażyć na złoty kolor i przełożyć do brytfanny piec około 40 minut w temp. 180 stopni. Cebulę pokroić w piórka, dodać pokrojone chilli. Na oliwie zeszklić cebulę i chilli dodać miód, pomidory z puszki i rodzynki. Dodać sos do żeberek i dusić około 30 minut.