Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Żeberka pieczone w tymianku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo dobre, długo marynowane żeberka pieczone w tymianku. Z uwagi, że bardzo je lubimy często goszczą na naszym stole.

Żeberka pieczone w tymianku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka pieczone w tymianku

 

Sposób przygotowania:

Żeberka pieczone w tymianku
Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.

Dodać oliwę oraz do smaku przyprawy i zioła. Dokładnie wymieszać, odstawić na noc do lodówki.

Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około godziny.

Podawać np. z talarkami ziemniaków.
Żeberka pieczone w tymianku
Umyte i osuszone żeberka pokroić na kawałki.
Żeberka pieczone w tymianku
Dodać oliwę i przyprawy oraz zioła do smaku.
Żeberka pieczone w tymianku
Wszystkie składniki wymieszać a żeberka odstawić do lodówki.
Żeberka pieczone w tymianku
Piec przez godzinę w naczyniu żaroodpornym.