mtm03

mtm03

Kucharz
[Przepisów: 11]

Żeberka po diabelsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Diabelsko pyszne! Słodko ostry smak!

Żeberka po diabelsku

Składniki:

Żeberka po diabelsku

 

Sposób przygotowania:

Żeberka po diabelsku
Żeberka myjemy ,kroimy, (co żeberko) Obsmażamy na dużym ogniu. Wrzucamy do gadnka, podlewamy olejem. Możemy dodać trochę wody zeby się poddusiły. wsypujemy puszkę kukurydzy, nadal dusimy. Wkładamy kilka łyżek miodu,wsypujemy paprykę i troszkę chili. Nadal dusimy. Konieczna jest dośc duża ilość sosiku w którym się duszą żeberka, więc podlewamy wodą i olejem. Odrobinę solimy. W razie potrzeby dokładamy miodu lub chili. Podajemy z chlebem! Pychota