luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Zeberka smazono-duszone

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne, soczyste zeberka.

Zeberka smazono-duszone

Składniki:

Zeberka smazono-duszone

 

Sposób przygotowania:

Zeberka smazono-duszone
Zeberka pokroic na kawalki, posolic, dodac obrana i przekrojona cebule i zrumienic z obydwu stron na rozgrzanym tluszczu. Nastepnie zalac 1/ szklanki goracej wody wymieszanej z bulionem w proszku, dodac lisc laurowy, ziele angielskie, chilli i majeranek. Dusic pod przykryciem tak dlugo, az zeberka beda miekkie. Jesli trzeba to w czasie duszenia dolewac goraca wode. Gotowe mieso wyciagnac, a sos zagesicic maka pszenna wymieszana w odrobinie wody i przyprawic do smaku.

Tagi:

mak