Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Żeberka w jabłkach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

sycące i smaczne Żeberka w jabłkach

Żeberka w jabłkach

Składniki:

Żeberka w jabłkach

 

  • 1,5 kg cielęcych żeberek
  • 1 kg kwaśnych jabłek
  • 10 dag masła
  • cukier
  • sół
  • 1/4 szkl. białego wytrawnego wina

Sposób przygotowania:

Żeberka w jabłkach
Mięso pokroić na porcje, Podrumienić je na połowiemasła, przełożyć do żaroodpornego naczynia, polać winem i wstawić pod przykryciem do średnio nagrzanego piekarnika na 15 minut. Jabłka obrane pokroić na ćwiartki, podsmażyć na reszcie masła, oprószyć cukrem,poczekać, aż pokryją się lukrem, zestawić z ognia , pprzybrać żeberka kawałkami jabłek. Potrawa jest równie dobrana zimno jak i gorąco.