piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Zeberka w kapuście kiszonej .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Doskonała sałatka na różne uroczystości

Zeberka w kapuście kiszonej .

Składniki:

Zeberka w kapuście kiszonej .

 

  • 2 paski żeberek
  • 1kg kapusty kiszonej
  • 2 średnie cebule
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki zółte
  • 4 łyżeczki miodu
  • 4 łyżeczki ketchupu
  • 1 kostka warzywna rosołowa

Sposób przygotowania:

Zeberka w kapuście kiszonej .
Kapustę lekko poddusić w garnku , aż zmięknie , Żeberka pokroić w co drugą kostkę i usmażyć na brązowy kolor . Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę oraz papryki pokrojone w grubszą kostkę . Całość dokładnie wymieszać . Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć połowę kapusty . Z ketchupu miodu zrobić sos . Obtoczyć w nim żeberka i ułożyć na kapuście .