Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Żeberka w miodowej glazurze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Aromatyczne żeberka słodko - ostre

Żeberka w miodowej glazurze Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Żeberka w miodowej glazurze

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w miodowej glazurze
Zeberka dzielimy na mniejsze części. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy przyprawę do żeberek oraz wlewamy olej. Następnie dodajemy miód i całość dokładnie mieszamy (ja dawałam miód prawdziwy, a nie sztuczny i całość była dość gęsta dlatego dodałam kilka łyżek wody). Obrany czosnek kroimy w plasterki, wsypujemy łyżeczkę soli i troche pieprzu - mieszamy i próbujemy czy marynata jest smaczna. Wkładamy żeberka i obtaczamy je dokładnie w marynacie - odstawiamy na noc do lodówki. Żeberka pieczemy godzinę w temp 190*. Podajemy do obiadu z ziemniakami i surówką.
Żeberka w miodowej glazurze
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...
Żeberka w miodowej glazurze
Następnie dodajemy miód i całość dokładnie mieszamy.
Żeberka w miodowej glazurze
. Obrany czosnek kroimy w plasterki, wsypujemy łyżeczkę soli.