ewaole

ewaole

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Żeberka w miodzie z imbirem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Duszone żeberka z miodem i ziołami; imbirem i kminkiem.

Żeberka w miodzie z imbirem

Składniki:

Żeberka w miodzie z imbirem

 

  • 0,5 kgżeberek wieprzowych
  • cebula
  • 1 papryka surowa
  • 2 łyżki miodu
  • imbir
  • kminek
  • wegeta
  • olej
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Żeberka w miodzie z imbirem
Mięso myjemy i kroimy wzdłuż żeber. Przygotowujemymarynatę, mieszając sól, pieprz, vegetę, imbir, kminek i miód. Taką marynatą smarujemy kawałki mięsa.Żeberka odkładamy na 30 minut. Po 30 minutach żeberka obsmażamy na oleju tak, żeby się lekko zarumieniły. Następnie przekładamy do brytfanki. Dodajemy pokrojoną cebulę i paprykę. Wszystko razem dusimy, aż będzie miękkie. Podajemy z ziemniakami. Smacznego !