Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Żeberka w miodzie z papryka i rozmarynem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Żeberka w zaprawie paprykowej z miodem i rozmarynem

Żeberka w miodzie z papryka i rozmarynem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka w miodzie z papryka i rozmarynem

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w miodzie z papryka i rozmarynem
Czosnek obrać, umyć i przecisnąć przez praskę. Oliwę, sos sojowy, czosnek, paprykę, rozmaryn oraz szczyptę soli wymieszać ze sobą. Żeberka ponacinać wzdłuż i oprószyć pieprzem. Następnie z obu stron wysmarować żeberka zaprawą i odstawić przykryte na ok. 4 godziny do lodówki. Piekarnik nagrzać na 225 stopni. Można również przygotować je na grillu. Mięso ułożyć na ruszcie, polać je płynnym miodem i piec 10 minut, zmniejszyć temperaturę na 200 stopni i piec jeszcze ok. 35 minut.
Żeberka w miodzie z papryka i rozmarynem
żeberka ponacinac wzdłuż i posypać pieprzem
Żeberka w miodzie z papryka i rozmarynem
z podanych skladnikow przygotowac zaprawe
Żeberka w miodzie z papryka i rozmarynem
żeberka nasmarowac zaprawa i odstawic do lodowki
Żeberka w miodzie z papryka i rozmarynem
żeberka polac miodem i upiec w piekarniku