Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Książka Kucharska: Bawarskie mięsiwa na Oktoberfest

Żeberka w musztardowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybki sposób na żeberka w musztardowym sosie.

Żeberka w musztardowym sosie

Składniki:

Żeberka w musztardowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w musztardowym sosie
Żeberka dzielimy na porcje, myjemy i osuszamy. Wodę zagotowujemy w garnku z zielem, pieprzem i liściem laurowym, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. Żeberka podsmażamy z obu stron na rozgrzanym oleju. Podsmażone przekładamy do gotującej się wody. Gotujemy przez około 40 minut. Sos zaprawiamy musztardą i śmietaną. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Na koniec dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki.