SUPERPRZEPIS

Żeberka w occie balsamicznym

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Żeberka w occie balsamicznym Więcej zdjęć (4)

Pięknie pachnące i smaczne żeberka w occie balsamicznym.

Składniki:

Żeberka w occie balsamicznym

  • żeberka
  • 2 łyżki majeranku
  • 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej
  • 1 łyżka przyprawy do gyrosa ( gotowa mieszanka )
  • 0,5 kubka octu balsamicznego
  • 0,5 łyżki pieprzu ziołowego
  • 1,5 szklanki oleju

Sposób przygotowania:

Żeberka w occie balsamicznym

Żeberka pokroić na porcje wg uznania. Do miski z żeberkami wlać olej i wszystkie przyprawy, wraz z octem. Dokładnie wymieszać i obłożyć żeberka przyprawami z olejem. Patelnię dobrze rozgrzać i wkładać żeberka i przysmażyć ( olej używamy z przyprawami z żeberek ). Po wysmażeniu wszystkich żeber na patelni, przekładamy je do pojemnika do zapiekania. Olej, który pozostał nie wykorzystany przelewamy do pieczenia. Wstawiamy żeberka do pieczenia na 120*C i pieczemy ok 50 min od czasu do czasu polewając tłuszczem żeberka. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami