AguchaZ

AguchaZ

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

żeberka w ostrym sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

to dla wielbicieli kontrastów smakowych

żeberka w ostrym sosie śmietanowym

Składniki:

żeberka w ostrym sosie śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

żeberka w ostrym sosie śmietanowym
żeberka należy pokroić w niewielkie prostokąty,posypać solą i pieprzem,słodką papryką,oregano i ziołami prowansalskimi i wstawić na dwie godz. do lodówki.po wyjęciu należy je usmażyć z każdej strony,zmniejszamy płomień i dolewamy szklankę bulionu i dusimy ok.30 min.,między czasie dodajemy cebulę i czosnek,kiedy mięso zmięknie wyjmujemy je i odstawiamy a do sosu dodajemy śmietanę i gotujemy aż odparuje i zgęstnieje,dodajemy dwie łyżki musztardy i szczyptę chili,wkładamy do tego sosu żeberka i dusimy przez jakieś 10 min.