goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Źeberka w pikantnej glazurze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Są pyszne, szczególnie na wieczory przed telewizorem na zbliżające się EURO :)

Źeberka w pikantnej glazurze

Składniki:

Źeberka w pikantnej glazurze

 

Sposób przygotowania:

Źeberka w pikantnej glazurze
3 łyżki oleju mieszamy z ketchupem, papryczką chili oraz piwem. Tak przygotowaną marynatą nacieramy żeberka i przekładamy je do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie żeberka osączamy i podsmażamy na oleju. Do pozostałem marynaty wlewamy około 3/4 szklanki wody i zalewamy nią żeberka. Dusimy pod przykryciem, zaprawiamy mąką i mieszamy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy. Podajemy z ryżem, frytkami.

Tagi:

żeberka piwo