Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Żeberka w piwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

aromatyczne i smaczne mięsko na obiad i nie tylko

Żeberka w piwie

Składniki:

Żeberka w piwie

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w piwie
Żeberka nacieramy solą i pieprzem następnie panierujemy w mące. Żeberka mocno podsmażamy z obu stron na ciemno złoty kolor na rozgrzanym oleju z masłem. W garnku podgrzewamy odrobinę oleju do tego dokładamy mały kawałeczek świeżego masełka następnie zeszklić cebulę razem z roztartymi przyprawami. Wrzucamy żeberka, wlewamy piwo dusimy do 55 minut, do momentu aż mięso będzie miękkie. Doprawiamy do smaku i podajemy ciepłe.