zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Żeberka w pomidorowej osłonie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne żeberka w sosie pomidorowym

Żeberka w pomidorowej osłonie

Składniki:

Żeberka w pomidorowej osłonie

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w pomidorowej osłonie
Mięso umyć i pokroić na niewielkie kawałki. Mięso oprószyć lekko solą. Sos sojowy wymieszać z wódką i zalać przygotowane żeberka. Całość odstawić na 3-4 godziny. Żeberka odsączyć z marynaty i odsmażyć na oliwie (3-4 minuty). Następnie mięso podać marynatą. W szklankce wymieszać koncentrat, paprykę oraz mąkę i 2 łyżki wody. Zalać żeberka i dusić, aż będą miękkie. Gotowe żeberka podawać z ryżem.