iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Żeberka w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podajemy z ziemniakami posypane koprem. Bardzo smaczne i kremowe danie obiadowe. Takie żeberka rozpływają się w ustach.

Żeberka w śmietanie

Składniki:

Żeberka w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w śmietanie
Żeberka suszymy po umyciu, następnie oprószamy solą, pieprzem, gałką, panierujemy w mące i przesmażamy. Do brytfanny wlewamy bulion, rozgrzewamy go, wkładamy listki , koper, pietruszkę, miód, ocet, cebule w półksiężycach, na tym układamy żeberka. Dusimy wszystko 20 minut, wlewamy śmietankę i dusimy kolejne 40 minut, sprawdzamy podczas pieczenia czy nie ma potrzeby polania wodą.