Żeberka w śmietanie

Żeberka « poprzedni | następny »
Natala1210

Srebrny Ekspert
Przepisy: 770
Żeberka w śmietanie
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Pyszne z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kapusty.


trudność: łatwe
czas:

Żeberka w śmietanie - SKŁADNIKI:

  • 2kg.żeberek,
  • 4łyżki oleju,
  • 100ml.gęstej śmietany,
  • 1szkl.białego wytrawnego wina,
  • 1duża cebula,
  • 3ząbki czosnku,
  • 1łyżeczka mielonego kminku,
  • 1/2łyżeczki nasion kopru włoskiego,
  • sól i pieprz

Żeberka w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Żeberka pokroić na mniejsze kawałki,natrzeć solą,pieprzem,kminkiem i odstawić na minimum 2godz.Naczynie żaroodporne natłuścić olejem,ułożyć w nim żeberka,wlać śmietanę wymieszaną z winem,posiekaną cebulą i czosnkiem oraz nasionami kopru solą i pieprzem.piec ok.1godz.w 160"C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Żeberka w śmietanie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Żeberka
Pieczone żeberka na pikantnie w warzywnym sosie Żeberka w cebuli i piwie Ziołowe żeberka w sosie
Żeberka na ostro Zupa ogórkowa na żeberkach Żeberka zapiekane w kapuście kiszonej z grzybami
Żeberka wieprzowe duszone Żeberka gotowane w kapuście Żeberka pieczone z ziołami
Żeberka pieczone na ostro Żeberka marynowane w kawie Żeberka w sosie własnym z pieczarkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane