Strona główna Żeberka w sosie własnym

Żeberka w sosie własnym

Żeberka « poprzedni | następny »
Ostra na Słodko - Przepis na: Żeberka w sosie własnym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 408
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Żeberka w sosie własnym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Przepyszne i soczyste żeberka smażone z cebulką i podane w sosie własnym - w sam ran na sobotni obiad,


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4
ilość kalorii: 200

Żeberka w sosie własnym - SKŁADNIKI:

  • SKŁADNIKI:
  • cebula - 3 szt
  • olej - 125 ml
  • sól , pieprz , papryka , listek laurowy

Żeberka w sosie własnym - PRZYGOTOWANIE:

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Żeberka oczyszczamy i dzielimy na porcje. W gęsiarce ( lub dużej patelni ) rozgrzewamy olej , dodajemy żeberka i podsmażamy kilka minut z każdej strony. Pod koniec dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i chwilkę smażymy. Zalewamy 2 szkl. wody , dodajemy sól , pieprz , paprykę i listek laurowy. Na wolnym ogniu dusimy do miękkości ( ok. godziny ). Co jakiś czas przewracamy i w razie potrzeby podlewamy wodą. Pod koniec odlewamy do garnuszka trochę powstałego sosu , dodajemy śmietanę , dokładnie mieszamy i wlewamy z powrotem do gęsiarki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Żeberka w sosie własnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Żeberka
Żeberka pieczone Żeberka w jarmużu Żeberka duszone w kapuście
Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Soczyste żeberka w keczupie Grillowane żeberka z miodem
Grillowane żeberka Żeberka w sosie szałwiowo-rozmarynowym Żeberka na słodko
Klasyczne gotowane żeberka Żeberka z nutą miodu Soczyste żeberka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane