Strona główna Żeberka w sosie własnym

Żeberka w sosie własnym

Żeberka « poprzedni | następny »
Ostra na Słodko - Przepis na: Żeberka w sosie własnym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 408
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Żeberka w sosie własnym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Przepyszne i soczyste żeberka smażone z cebulką i podane w sosie własnym - w sam ran na sobotni obiad,


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4
ilość kalorii: 200

Żeberka w sosie własnym - SKŁADNIKI:

  • SKŁADNIKI:
  • cebula - 3 szt
  • olej - 125 ml
  • sól , pieprz , papryka , listek laurowy

Żeberka w sosie własnym - PRZYGOTOWANIE:

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Żeberka oczyszczamy i dzielimy na porcje. W gęsiarce ( lub dużej patelni ) rozgrzewamy olej , dodajemy żeberka i podsmażamy kilka minut z każdej strony. Pod koniec dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i chwilkę smażymy. Zalewamy 2 szkl. wody , dodajemy sól , pieprz , paprykę i listek laurowy. Na wolnym ogniu dusimy do miękkości ( ok. godziny ). Co jakiś czas przewracamy i w razie potrzeby podlewamy wodą. Pod koniec odlewamy do garnuszka trochę powstałego sosu , dodajemy śmietanę , dokładnie mieszamy i wlewamy z powrotem do gęsiarki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Żeberka w sosie własnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Żeberka
Żeberka pieczone Żeberka w jarmużu Żeberka duszone w kapuście
Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Soczyste żeberka w keczupie Grillowane żeberka z miodem
Grillowane żeberka Żeberka w sosie szałwiowo-rozmarynowym Żeberka na słodko
Klasyczne gotowane żeberka Żeberka z nutą miodu Soczyste żeberka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane