Strona główna Żeberka w sosie własnym

Żeberka w sosie własnym

Żeberka « poprzedni | następny »
Ostra na Słodko - Przepis na: Żeberka w sosie własnym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 408
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Żeberka w sosie własnym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Przepyszne i soczyste żeberka smażone z cebulką i podane w sosie własnym - w sam ran na sobotni obiad,


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4
ilość kalorii: 200

Żeberka w sosie własnym - SKŁADNIKI:

  • SKŁADNIKI:
  • cebula - 3 szt
  • olej - 125 ml
  • sól , pieprz , papryka , listek laurowy

Żeberka w sosie własnym - PRZYGOTOWANIE:

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Żeberka oczyszczamy i dzielimy na porcje. W gęsiarce ( lub dużej patelni ) rozgrzewamy olej , dodajemy żeberka i podsmażamy kilka minut z każdej strony. Pod koniec dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i chwilkę smażymy. Zalewamy 2 szkl. wody , dodajemy sól , pieprz , paprykę i listek laurowy. Na wolnym ogniu dusimy do miękkości ( ok. godziny ). Co jakiś czas przewracamy i w razie potrzeby podlewamy wodą. Pod koniec odlewamy do garnuszka trochę powstałego sosu , dodajemy śmietanę , dokładnie mieszamy i wlewamy z powrotem do gęsiarki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Żeberka w sosie własnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Żeberka
Soczyste żeberka w keczupie Grillowane żeberka z miodem Grillowane żeberka
Żeberka w sosie szałwiowo-rozmarynowym Żeberka na słodko Klasyczne gotowane żeberka
Żeberka z nutą miodu Soczyste żeberka Żeberka z piekarnika
Żeberka w sosie pomidorowo-miodowym Żeberka Eli duszone na młodej kiszonej kapuście Żeberka w sosie

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane