ciachaoliwki

ciachaoliwki

Szef Kuchni
[Przepisów: 30]

Żeberka wieprzowe duszone z cebulą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Łatwe, smaczne i niedrogie.

Żeberka wieprzowe duszone z cebulą

Składniki:

Żeberka wieprzowe duszone z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Żeberka wieprzowe duszone z cebulą
Żeberka opłukać, oprószyć solą i mąką, osmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z 2 stron, przełożyć do garnka, posypać kminkiem, podlać 1/8 litra wody, dusić do miękkości pod przykryciem. w połowie gotowania włożyć cebulę obraną, pokrajaną w krążki i zrumienioną na tłuszczu pozostałym ze smażenia, dusić razem. Wyparowany sos często uzupełniać wodą. Miękkie żeberka z wierzchu polać sosem z cebulą. Smacznego.