IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Żeberka z czerwoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybkie w przygotowaniu żeberka z czerwoną kapustą.

Żeberka z czerwoną kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka z czerwoną kapustą

 

  • 1 kg żeberka wieprzowe ,
  • 1 szt kapusta czerwona ,
  • 3/4 kg ziemniaki ,
  • 2 łyżki Przyprawa do żeberek ,
  • 1 łyżka Przyprawa do bigosu ,
  • 2 łyżki oliwa lub olej

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z czerwoną kapustą
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy na grube pół plasterki, następnie szatkujemy kapustę , wrzucamy wszystko do woreczka do pieczenia i mieszamy dokładnie z przyprawami. Wieprzowe żeberka kroimy wzdłuż kości na około 5-8 centymetrowe kawałki dorzucamy je do woreczka z warzywami dolewamy olej lub oliwę i ponownie wszystko mieszamy - po zamknięciu woreczka oczywiście. Worek z zawartością pieczemy na środkowym poziomie piekarnika przez około 1 godziny na 180 stopni. Podajemy na gorąco z surówką sezonową. Smacznego!
Żeberka z czerwoną kapustą
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy na grube pół plasterki
Żeberka z czerwoną kapustą
wrzucamy wszystko do woreczka do pieczenia i mieszamy z przyprawami
Żeberka z czerwoną kapustą
Wieprzowe żeberka kroimy wzdłuż kości na około 5-8 centymetrowe kawałk
Żeberka z czerwoną kapustą
wszystko mieszamy - po zamknięciu woreczka oczywiście.