Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Żeberka z nutą coli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Żeberka wieprzowe marynowane w syropie o smaku coli i pieczone.

Żeberka z nutą coli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka z nutą coli

 

  • 2 łyżeczki przyprawy gruboziarnistej Stek
  • 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • 2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka soli ziołowej
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięs
  • 2 łyżki syropu o smaku coli
  • 2 łyżki oleju
  • 4 porcje żeberek wieprzowych

Sposób przygotowania:

Żeberka z nutą coli
Wszystkie przyprawy przełożyć do miseczki. Dodać do nich syrop i olej, dokładnie wymieszać. Żeberka (każda porcja po 1-2 kostki) dokładnie pokryć przygotowaną marynatą. Mięso w marynacie przełożyć do torebki do pieczenia. Torebkę zamknąć. Torebkę z mięsem w marynacie odłożyć do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie torebkę z zamarynowanym mięsem ułożyć w naczyniu do zapiekania. Żeberka piec w 180 stopniach przez ok. 2 godziny. Gotowe żeberka wyjąć z torebki i podawać.
Żeberka z nutą coli
Wszystkie składniki marynaty przełożone do miseczki.
Żeberka z nutą coli
Żeberka wieprzowe dokładnie pokryte przygotowaną marynatą.
Żeberka z nutą coli
Mięso w marynacie przełożone do torebki do pieczenia.
Żeberka z nutą coli
Zamarynowane mięso w torebce do pieczenia ułożone w naczyniu do zapiekania.