beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 545]

Żeberka z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Żeberka duszone w sosie pieczarkowym

Żeberka z pieczarkami

Składniki:

Żeberka z pieczarkami

Sposób przygotowania:

Żeberka z pieczarkami

Żeberka umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Na chwilę odstawić. Pieczarki umyć, pokroić na ćwiartki ,przesmażyć z pokrojoną w piórka cebulą. Przełożyć do rondla. Bulionem zalać pieczarki. Na patelni rozgrzać olej i opiec żeberka na złoty kolor. Przełożyć do pieczarek i dusić do miękkości żeberek ok 30 minut. Doprawić solą i pieprzem. Jeśli sos jest zbyt rzadki można zagęścić łyżką mąki.

Redakcja poleca: