luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Zeberka z piekarnika

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Zeberka sa wspaniale, tak miekkie, ze kosci same odchodza od miesa.

Zeberka z piekarnika

Składniki:

Zeberka z piekarnika

 

  • ok. 1 kg. zeberek
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 1 suszona chilli (ja mam takie male straczki, ktore sa bardzo ostre)
  • 1 lyzka bulionu w proszku
  • troche soli

Sposób przygotowania:

Zeberka z piekarnika
Zeberka posolic i wlozyc do zaroodpornego naczynia. Do 1 szklanki goracej wody dodac bulion w proszku, chilli, lisc laurowy, ziele angielskie i wlac do naczynia z zeberkami. Piec pod przykryciem (ja przykrylam szczelnie folia alumioniowa) 2 godziny w 150 stopniach. Po tym czasie folie sciagnac i piec 30 min. w temp. 220 stopni.