lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Żeberka zapiekane w kapuście kiszonej z grzybami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Na dzisiaj szykuje się coś lekko kwaśnego z mięskiem. Mimo diety nie umiem sobie odmówić . Raz się żyję Znudzimy mnie tradycyjne smakołyki więc dzisiaj coś innego.

Żeberka zapiekane w kapuście kiszonej z grzybami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Żeberka zapiekane w kapuście kiszonej z grzybami

 

 

  • żeberka wieprzowe , u mnie weszły 4 szt

 

  • 1 pętko kiełbasy zwyczajnej ( 200 gram)

 

  • sól i pieprz do smaku

 

  • 4 szklanki rosołu

Sposób przygotowania:

Żeberka zapiekane w kapuście kiszonej z grzybami
Kapustę ze słoika przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy 2 szklankami rosołu . Żeberka smażymy na patelnikoło 20 minut z obu stron pieprzymy i solimy i przekładamy na kapustę kiszoną. Kiełbasę pokrojona i usmażoną przekładamy również do kapusty . Pieczemy godzinę w 200 stopniach. Wyjmujemy z pieca zalewamy znowu 2 szklankami rosołu i żeberka wkładamy w kapustę.Pieczemy jeszcze godzinę i gotowe.
Żeberka zapiekane w kapuście kiszonej z grzybami
Kapustę ze słoika przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy 2 szklankami rosołu .
Żeberka zapiekane w kapuście kiszonej z grzybami
Żeberka smażymy na patelni w raz z kiełbasą .
Żeberka zapiekane w kapuście kiszonej z grzybami
Przekładamy usmażone żeberka i kiełbasę na kapustę kiszoną .