Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zebra

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

efektowny wygląd i bardzo fajny smak:)

Zebra

Składniki:

Zebra

 

  • 0.5 kg mąki,
  • 1.5 szklanki cukru,
  • 5 jajek,
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • cukier waniliowy,
  • 3 łyżki kakao,
  • 1 szklanka oleju,
  • 1 szklanka gorącej wody,
  • 3 łyżki kakao

 

Sposób przygotowania:

Zebra
z pół kila mąki odejmujemy 3 łyżki, reszte mieszamy z proszkiem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem, a nastęonie doidajemy do mąki i dalej ucieramy. Następnie dodajemy olej (pomału), na koniec dajemy gorącą wode. Ciasto dzielimy na 2 czesci, do jednej dodajemy pozostałe 3 łyzki mąki a do drugiej kakao. Wlewamy ciasta na przemian, raz biale raz ciemne. Pieczemy

Tagi:

jajko jajka