lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zebra

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczna babka fajnie wygląda

Zebra Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zebra

 

  • oranżada 220 gram
  • margaryna 250 gram
  • mąka 420 gram ( 2,5 szk mąki )
  • cukier szk
  • jajka 5 szt
  • kakao 2 łyżki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki

 

Sposób przygotowania:

Zebra
1 -Margarynę wkładamy do rondelka i rozpuszczamy
2- Make przesiewamy przez sitko razem z proszkiem do pieczenia
3 - Jajka ucieramy na puch dodajemy na przemian rozpuszczona margarynę oranżadę i make z proszkiem do pieczenia
4 Powstała masę dzielimy na dwie równe części
5 - Do jednej dodajemy dwie łyżki kakao a do drugiej masy dwie łyżki maki i mieszamy
6- Tortownice smarujemy margaryna i posypujemy mąką . May wlewamy na przemian małymi porcjami ciemna i jasna aż do skończenia masy
7 Tortownica o średnicy 22 cent piec w 170 stopniach około 1 godziny
Zebra
Margaryne rozpuszzcamy w rondelku na małym ogniu trzymamy az do rozpuszczenia
Zebra
Jajka miksujemy na puszystą masę do której dodajemy mąke orenżade i margarynę
Zebra
Masy mieszamy równomiernieaby nie było żadnychzgrubień
Zebra
Na pzremian mase ciemna i jasna lejemy na srodek tortownicy fajnie sie rozchodzi

Tagi:

jajko jajka