Zebra

Babki « poprzedni | następny »
magdalea - Przepis na: Zebra offline

Kucharz
Przepisy: 14
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Zebra
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna zebra..............


trudność: łatwe
czas:

Zebra - SKŁADNIKI:

  • 4 jajka,
  • 1 szklanka cukier,
  • 1 szklanka woda gazowana,
  • 1 szklanka olej,
  • 2,5 szklanki mąka,
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • cukier waniliowy

Zebra - PRZYGOTOWANIE:

Jajka roztrzepujemy z cukrem. Dodajemy cukier waniliowy, stopniowo na zmianę mąkę i wodę gazowaną, olej, mieszamy. Rozdzielamy naszą masę na dwie, do jednej dosypujemy2 łyżki kakao. Następnie wylewamy nasze masy ( brązową i białą) na zmianę do brytfanki. Pieczemy w 150 stopniach przez 50 minut, górę ciasta można polać czekoladą. SMACZNEGO


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zebra  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Babki
Babka dyniowa z polewą czekoladową Babka herbaciana Babka z dodatkiem dyni
Babka piernikowa Babka biszkoptowa Babka z malinami Eli
Jogurtowa babka z jeżynami Babka z kokosem Babka kokosowa z nutą kakaową
 Babka wielkanocna Babka czekoladowa wg Zub3r'a Babka ze śliwkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane