eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zebra Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna babka zebra,do której zamiast oleju dodałam roztopioną margarynę Kasia.

Zebra Eli

Składniki:

Zebra Eli

 

  • Ciasto upieczone wg przepisu Kasi.

 

  • szklanka=250 ml

 

Sposób przygotowania:

Zebra Eli
Margarynę roztopić.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko.Jajka z cukrem ubić na puszystą masę i mieszając dodawać na przemian mąkę,oranżadę i margarynę.Ciasto podzielić na dwie równe części.Do pierwszej części dodać kakao i wymieszać,do drugiej dwie łyżki mąki pszennej i też wymieszać.Tortownicę (22 cm) wysmarować margaryną i oprószyć mąką.Dwoma chochelkami wylewać ciasto małymi porcjami na przemian białe i ciemne na środek tortownicy aż do wyczerpania.Piec około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C.Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.Smacznego!