mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Zebra w paski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Smaczna konkurencja dla marmurka

Zebra w paski Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zebra w paski

 

  • 6 jajek
  • 1 szkl.cukru
  • cukier waniliowy
  • 1 szkl. oranżady (u mnie czerwonej)
  • 1 szkl. oleju
  • 2,5 szkl. mąki + 2 łyżki
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • dodatkowo:
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Zebra w paski
Z jajek i cukru ucieramy kogel- mogel. Następnie stopniowo dodajemy naprzemian mąkę, oranżadę i olej. Wszytko to dokładnie miksujemy. Gotową masę jajeczną dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy 2 łyżki kakao, do drugiej 2 łyżki mąki i mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. wyleamy po trochę masy jasnei i ciemnej, naprzemian. Pieczemy w temp. 160 st przez ok. 1,5 godz. Gotowe ciasto, jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem
Zebra w paski
Z jajek i cukru ucieramy kogel mogel (nie chodzi o film :)
Zebra w paski
Przygotowujemy mąkę, olej oraz oranżadę.
Zebra w paski
Ciasto dzielimy na 2 częsci- do jednej dajemy kakao do drugiej mąkę
Zebra w paski
Ciepłe posypujemy cukrem pudrem i czekamy by zjeść

Tagi:

jajko jajka