Żeby biszkopt nie upadł

Ciasta « poprzedni | następny »
Magdusia1312 - Porady kulinarne: Żeby biszkopt nie upadł offline

Mistrz Kuchni
Artykuły: 1
Żeby biszkopt nie upadł
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Wiele z nas ma kłopot z upadającymi biszkoptami. Jest na to sprawdzony sposób:)


Jednym z najczęściej pojawiających się na polskich stołach ciast jest biszkopt. Czy to białkowy, czekoladowy a może ten najzwyklejszy na sześciu lub ośmiu jajkach. Wiele gospodyń domowych ma jednak mały problem z tym bardzo apetycznym ciastem, bo chociaż wyrasta pięknie, to po chwili upada i w efekcie zamiast jednego, trzeba piec dwa biszkopty, bo nijak nie da się go przekroić na pół do przełożenia. Dziś właśnie chciałabym się podzielić sprawdzoną metodą stosowaną przez moją mamę. Na pewno na pierwszy rzut oka wyda się ona nonsensem, ale ja też tak początkowo myślałam. Wystarczy zaraz po wyjęciu z piekarnika, jeszcze gorące i w formie rzucić na ziemię, tzn. po prostu upuścić, tak aby upadło płasko na podłogę. Gwarantuję, ze nie ma prawa upaść.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Żeby biszkopt nie upadł  
mamqa

mamqa
offline

2009-05-28 22:58
Brzmi niesamowicie śmiesznie... ale ja też tak robię... nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, ale ważne że mam potem taki biszkopt jak chciałam :)
A wiem co piszę... uwielbiam biszkopty :)
Skomentuj
Oceń:
0
pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl
offline

2009-06-23 14:25
jeszcze nie spotkałam się z takim sposobem,na pewno go wypróbuje:))
Skomentuj
Oceń:
0
yola

yola
offline

2009-06-25 21:02
NIE DO WIARY!!! Korci mnie żeby wypróbować.
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta 88

elzbieta 88
offline

2009-07-09 15:01
NO NIE PIERWSZE SLYSZE CZY TO ZART...
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

niusia
gość

2009-08-30 13:38
wystarczy smarować tylko środek blaszki a biszkopt będzie równy
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

perełka
gość

2009-10-15 17:23
Warto spróbować bo Moja praca idzie zawsze na marne i biszkopt opada :(
Skomentuj
Oceń:
0

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane