Żeby biszkopt nie upadł

Wiele z nas ma kłopot z upadającymi biszkoptami. Jest na to sprawdzony sposób:)

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Żeby biszkopt nie upadł
Jednym z najczęściej pojawiających się na polskich stołach ciast jest biszkopt. Czy to białkowy, czekoladowy a może ten najzwyklejszy na sześciu lub ośmiu jajkach. Wiele gospodyń domowych ma jednak mały problem z tym bardzo apetycznym ciastem, bo chociaż wyrasta pięknie, to po chwili upada i w efekcie zamiast jednego, trzeba piec dwa biszkopty, bo nijak nie da się go przekroić na pół do przełożenia. Dziś właśnie chciałabym się podzielić sprawdzoną metodą stosowaną przez moją mamę. Na pewno na pierwszy rzut oka wyda się ona nonsensem, ale ja też tak początkowo myślałam. Wystarczy zaraz po wyjęciu z piekarnika, jeszcze gorące i w formie rzucić na ziemię, tzn. po prostu upuścić, tak aby upadło płasko na podłogę. Gwarantuję, ze nie ma prawa upaść.