Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Zezowate ciasto

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty ;)

Zezowate ciasto

Składniki:

Zezowate ciasto

 

 

Sposób przygotowania:

Zezowate ciasto
Mak sparzyć wrzątkiem na sicie i trzykrotnie przepuścić przez maszynkę,albo zmiksować:. Żółtka utrzeć z cukrem
na krem, a następnie po łyżce dodawać zmielony mak i tartą bułkę, doprawić do smaku aromatem. Białka lubić zę szczyptą
soli na sztywną pianę' delikatnie połączyć z masą makową przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180-200'C) na
ok' 40 min. Przed podaniem posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym (najlepiej przez sitko) lub polać dowolną polewą.