Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zielona fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

fasolka po bretońsku w innym kolorze

Zielona fasolka po bretońsku

Składniki:

Zielona fasolka po bretońsku

 

  • 500 g fasoli piękny jaś namoczony dzień wcześniej
  • pęczek pietruszki
  • po kilka zielonych liści pora i selera
  • kilka gałązek bazylii
  • 2-3 duże marchewki
  • 300g pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 30 dag wędzonej kiełbasy

 

Sposób przygotowania:

Zielona fasolka po bretońsku
Całą zieleniną zmiksować z wodą tak aby powstała jednolita masa. Marchew obrać i pokroić w kostkę.
Fasole zalać wodą tak by poziom wody był 3-4 cm nad fasolą, doprawić sola i pieprzem odrobiną papryki, gotować. W między czasie podsmażyć pokrojone w kostkę kiełbasę i boczek wraz z pieczarkami. Dodać wszystko do fasoli także zielną masę i wszystko doprawić do smaku, gotować aż fasola będzie miękka.