monika1004

monika1004

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Zielona fasolka szparagowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zielona fasolka szparagowa podsmażona na maśle z bułką tartą.

Zielona fasolka szparagowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zielona fasolka szparagowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zielona fasolka szparagowa
W posolonej wodzie należy ugotować fasolkę szparagową. Gotujemy przez ok. 8 minut, aż fasolka zrobi się miękka. Następnie odcedzamy ugotowaną fasolkę na durszlaku. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy fasolkę szparagową i posypujemy bułką tartą – wszystko smażymy 2-3 minuty, cały czas dokładnie mieszając. Można dodatkowo fasolkę doprawić solą i pieprzem do smaku.
Zielona fasolka szparagowa
Fasolkę szparagową gotujemy w posolonej wodzie przez ok. 8 minut.
Zielona fasolka szparagowa
Masło rozpuszczamy na patelni, a następnie dodajemy do tego masła fasolkę.
Zielona fasolka szparagowa
Na koniec posypujemy wszystko bułką tartą i podsmażamy wszystko na patelni.