Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Zielona pasta kanapkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Polaczenie groszku z karczochem oraz parmezanu i czosnku to naprawde bardzo smaczny dodatek do chleba:)

Zielona pasta kanapkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zielona pasta kanapkowa

 

  • 200 g mrozonego,zielonego groszku(jesczcze lepszy prosto z ogrodka)

 

 

 

  • kilka listkow miety

 

  • 1-2 lyzki startrgo parmezanu

 

  • szczypiorek do posypania

Sposób przygotowania:

Zielona pasta kanapkowa
Groszek wrzucamy na lekko posolony wrzatek,gotujemy chwile,odcedzamy i przekladamy do miski.Gdy bedzie zimny dodajemy karczocha,miete i miksujemy blenderem.Dodajemy przecisniety czosnek i starty parmezan.Mieszamy,wkladamy na jakis czas do lodowki zeby pasta sie przegryzla.Doskonaly dodatek do pieczywa:)
Zielona pasta kanapkowa
Groszek,miete i karczocha miksujemy,potem dodajemy parmezan i czosnek
Zielona pasta kanapkowa
W UK marynowanego karczocha mozna kupic w wielkszosci sklepow