czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Zielona potrawka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Połączenie kurczaka, szparagów i makaronu to strzał w dziesiątkę, polecam na szybki, sezonowy obiad :)

Zielona potrawka

Składniki:

Zielona potrawka

 

  • 250 g ulubionego makaronu,
  • u mnie szpinakowy
  • 1 filet z kurczaka
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 150 g mrożonego szpinaku w brykiecie
  • 1 cebula
  • 1 jogurt naturalny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zielona potrawka
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę, dodać mrożony szpinak i pokrojonego w niedużą kostkę kurczaka, posypać solą i pieprzem, i smażyć na małym ogniu aż szpinak się rozpadnie.

Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki i pokroić w krążki zostawiając główki.

Szparagi dodać do smażącego się kurczaka, podlać wodą i dusić około 10 minut, doprawić do smaku. Zestawić z palnika i wlać jogurt, wymieszać i dodać do ugotowanego makaronu. Smacznego :)

Tagi:

danie obiad