Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zielone gazpacho z grzankami razowymi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pełen witamin, pyszny i delikatny chłodnik warzywny. W sam raz na upale dni. Warto go przygotować. Polecam gorąco!!!

Zielone gazpacho z grzankami razowymi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zielone gazpacho z grzankami razowymi

 

 

Sposób przygotowania:

Zielone gazpacho z grzankami razowymi
Awokado obieram, usuwam pestkę. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych. Ogórka, awokado oraz paprykę kroję na mniejsze kawałki. Przygotowane warzywa przekładam do wysokiego naczynia. Dodaję posiekaną natkę pietruszki, bazylię, sok z cytryny oraz oliwę z oliwek. Całość dokładnie miksuję blenderem. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Chleb kroję w drobną kosteczkę. Podsmażam na rumiano na maśle. Gotowe gazpacho przelewam do miseczek. Wierzch posypuję grzankami razowymi.
Zielone gazpacho z grzankami razowymi
Przygotowane warzywa przekładam do wysokiego naczynia. Dodaję posiekaną natkę pietruszki, bazylię, sok z cytryny oraz oliwę z oliwek. Całość dokładnie miksuję blenderem.
Zielone gazpacho z grzankami razowymi
Chleb kroję w drobną kosteczkę. Podsmażam na rumiano na maśle. Gotowe gazpacho przelewam do miseczek. Wierzch posypuję grzankami razowymi.

Tagi:

chleb awokado