Strona główna Zielone kluski

Zielone kluski

Dania « poprzedni | następny »
Krakowianka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Zielone kluski
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zielone kluski nie tylko przyciągają swoim kolorem, ale również smakiem


trudność: średnie
czas:

Zielone kluski - SKŁADNIKI:

  • 3 łyżki mąka,
  • 2 szt jajka,
  • 5 dag masło,
  • 1 łyżka natka pietruszki siekana,
  • 1 łyżka koperek siekany,
  • 1/2 szkl woda,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

Zielone kluski - PRZYGOTOWANIE:

Wodę z masłem i odrobiną soli zagotować, wsypać mąkę i ucierać aby nie było grudek. Następnie zdjąć z ognia, ciągle ucierając przestudzić. Wbijać stopniowo jajka, dokładnie wyrobić, dodać zieleninę, wymieszać. Z tak przygotowanego ciasta, łyżeczką formować małe okrągłe kulki. Gotować w osolonej wodzie, na bardzo małym ogniu, pod przykryciem około 10 minut. Podawać z rosołem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zielone kluski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Pannukkaku - fiński naleśnik z piekarnika Klopsiki z buraczków Roladki schabowe nadziewane
Kluseczki  zajączki z serem i jarmużem Naleśniki z mortadelą i żółtym serem Kluski na parze z jagodami
Spaghetti al'a Carbonara wg Zub3ra Ryż z mieszanką warzyw Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem
Jajka w sosie paprykowym Wegańska zupa warzywna z dynią hokkaido, brukselką Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane