Strona główna Zielone kluski

Zielone kluski

Dania « poprzedni | następny »
Krakowianka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Zielone kluski
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zielone kluski nie tylko przyciągają swoim kolorem, ale również smakiem


trudność: średnie
czas:

Zielone kluski - SKŁADNIKI:

  • 3 łyżki mąka,
  • 2 szt jajka,
  • 5 dag masło,
  • 1 łyżka natka pietruszki siekana,
  • 1 łyżka koperek siekany,
  • 1/2 szkl woda,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

Zielone kluski - PRZYGOTOWANIE:

Wodę z masłem i odrobiną soli zagotować, wsypać mąkę i ucierać aby nie było grudek. Następnie zdjąć z ognia, ciągle ucierając przestudzić. Wbijać stopniowo jajka, dokładnie wyrobić, dodać zieleninę, wymieszać. Z tak przygotowanego ciasta, łyżeczką formować małe okrągłe kulki. Gotować w osolonej wodzie, na bardzo małym ogniu, pod przykryciem około 10 minut. Podawać z rosołem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zielone kluski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Faszerowane muszelki Placuszki z kalarepki Duszony paprykowy kurczak z jarmużem
Paprykowo pomidorowe leczo na ostro Jajka ze śmietaną i szczypiorkiem Krokiety z pieczarkami
Kotlety rybne z kaszą pęczak i surówką Gulasz wieprzowy z plackami ziemniaczanymi Mielone kule z niespodzianką
Wiosenne danie w mig Schab pieczony w sosie żurawinowym Mini omlety zapiekane

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane