Strona główna Zielone kluski

Zielone kluski

Dania « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Zielone kluski offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Zielone kluski
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zielone kluski nie tylko przyciągają swoim kolorem, ale również smakiem


trudność: średne
czas:

Zielone kluski - SKŁADNIKI:

  • 3 łyżki mąka,
  • 2 szt jajka,
  • 5 dag masło,
  • 1 łyżka natka pietruszki siekana,
  • 1 łyżka koperek siekany,
  • 1/2 szkl woda,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

Zielone kluski - PRZYGOTOWANIE:

Wodę z masłem i odrobiną soli zagotować, wsypać mąkę i ucierać aby nie było grudek. Następnie zdjąć z ognia, ciągle ucierając przestudzić. Wbijać stopniowo jajka, dokładnie wyrobić, dodać zieleninę, wymieszać. Z tak przygotowanego ciasta, łyżeczką formować małe okrągłe kulki. Gotować w osolonej wodzie, na bardzo małym ogniu, pod przykryciem około 10 minut. Podawać z rosołem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zielone kluski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Naleśniki z mascarpone i malniowym musem Pieczeń gryczana z pieczarkami Udka pieczone z serem i salami
Dorada marynowana na żółto Makron z cukinią i kurczakiem Naleśniki z warzywami i piersią z kaczki
Kaszka manna z jabłkami Potrawka z kurczaka z kaszą gryczaną i węgierkami Rolada z kaszą gryczaną i świeżą śliwką
Pierogi z mięsem i dynią Gryczotto ze śliwką i pieczonym filetem Śliwkowo-drobiowe falbanki z sosem gryczanym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane