Strona główna Zielone kluski

Zielone kluski

Dania « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Zielone kluski offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Zielone kluski
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zielone kluski nie tylko przyciągają swoim kolorem, ale również smakiem


trudność: średne
czas:

Zielone kluski - SKŁADNIKI:

  • 3 łyżki mąka,
  • 2 szt jajka,
  • 5 dag masło,
  • 1 łyżka natka pietruszki siekana,
  • 1 łyżka koperek siekany,
  • 1/2 szkl woda,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

Zielone kluski - PRZYGOTOWANIE:

Wodę z masłem i odrobiną soli zagotować, wsypać mąkę i ucierać aby nie było grudek. Następnie zdjąć z ognia, ciągle ucierając przestudzić. Wbijać stopniowo jajka, dokładnie wyrobić, dodać zieleninę, wymieszać. Z tak przygotowanego ciasta, łyżeczką formować małe okrągłe kulki. Gotować w osolonej wodzie, na bardzo małym ogniu, pod przykryciem około 10 minut. Podawać z rosołem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zielone kluski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Omlet na słodko polany sorbetem Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Pasztet jaglano-dyniowy
Mini naleśniczki z ananasami Dwusmakowe makaronowe roladki w pomidorach Zapiekanka ziemniaczana
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Mini roladki z grillowaną dynią i serem Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą
 Drobiowy gulasz z dynią i fasolką Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Pizza-tarta z szynką, pieczarkami i marchewką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane