Strona główna Zielone kluski

Zielone kluski

Dania « poprzedni | następny »
Krakowianka - autor przepisu Zielone kluski offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2426
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Zielone kluski
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zielone kluski nie tylko przyciągają swoim kolorem, ale również smakiem


trudność: średne
czas:

Zielone kluski - SKŁADNIKI:

  • 3 łyżki mąka,
  • 2 szt jajka,
  • 5 dag masło,
  • 1 łyżka natka pietruszki siekana,
  • 1 łyżka koperek siekany,
  • 1/2 szkl woda,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

Zielone kluski - PRZYGOTOWANIE:

Wodę z masłem i odrobiną soli zagotować, wsypać mąkę i ucierać aby nie było grudek. Następnie zdjąć z ognia, ciągle ucierając przestudzić. Wbijać stopniowo jajka, dokładnie wyrobić, dodać zieleninę, wymieszać. Z tak przygotowanego ciasta, łyżeczką formować małe okrągłe kulki. Gotować w osolonej wodzie, na bardzo małym ogniu, pod przykryciem około 10 minut. Podawać z rosołem.



Komentarze do Zielone kluski  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Biała kiełbasa i cebula Danie ala spaghetti bolognese Muchomorki z jajek
Wielkanocne jajeczka na kolorowo Pieczysty schab faszerowany jajkiem i groszkiem Moje danie jednogarnkowe
Makaron spaghetti z wieprzowiną i warzywnym sosem Gołąbki z pieczarkami, mięsem i kaszą Twaróg śmietankowy z ziemniakami
Wielkanocne ruloniki z jajecznym wnętrzem Tradycyjny staropolski bigos Wegetariańskie gołąbki
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane