SUPERPRZEPIS

Zielone naleśniki ze szparagami i szpinakiem

  • 3
         
ocena: 5/5 głosów: 12
Zielone naleśniki ze szparagami i szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Naleśniki na zielono, smaczne, polecam. Ciekawy sposób na podanie warzyw!

Składniki:

Zielone naleśniki ze szparagami i szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Zielone naleśniki ze szparagami i szpinakiem
Ciasto na naleśniki można wymieszać blenderem. Dodajemy, make, sól, mleko i jajka do miski i miksujemy. Dodajemy do ciasta posiekaną pietruszkę i wodę gazowana. Całość blenderujemy na jednolitą masę. Ciasto smażymy na oleju. Cebulę razem z pieczarkami kroimy na plastry i smażymy na oleju. Doprawiamy solą p[pieprzem. Kaszę jęczmienną gotujemy z 1 łyżka oliwy. Szpinak myjemy, i na innej patelni smażymy razem z cebulką. Doprawiamy solą, pieprzem. Można dodać czosnek jak kto lubi. Szparagi gotujemy w solnej wodzie na pół twardo. Na talerz wykładamy naleśniki , na nie nakładamy kaszę z pieczarkami, na to szpinak i szparagi. Naleśnika zwijamy i układamy na nim pomidorki koktajlowe które wcześniej przesmażamy na patelni tak około 1 minutę. Posypujemy serem lazur i bazylią.
Zielone naleśniki ze szparagami i szpinakiem
Zielone naleśniki ze szparagami i szpinakiem
Zielone naleśniki ze szparagami i szpinakiem
Zielone naleśniki ze szparagami i szpinakiem