nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Zielone spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Danie w ekspresowym tempie

Zielone spaghetti Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zielone spaghetti

 

Sposób przygotowania:

Zielone spaghetti
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na oapkowaniu. Szpinak myjemy, cebulę kroimy w kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy masło z olejem, dodajemy cebulę i smązymy 2 minuty, dodajemy czosnek i smązymy ok minuty. Naastępnie wrzucamy szpinaki dusimy aż zwiędnie, dodajemy pokrojony w kostkę ser i mieszamy do czasu, aż się rozpuści. Doprawiamy, dodajemy ugotowany makaraon i mieszamy. Można podawać z tartym parmezanem.
Zielone spaghetti
szpinak myjemy i odsączamy z wody
Zielone spaghetti
Na patelni szklimy cebulę, następnie dodajemy czosnek
Zielone spaghetti
Gdy szpinak "zwiędnie" dodajemy pokrojony w kostkę ser
Zielone spaghetti
Dodajemy ugotowany makaron i mieszamy