gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zielone szparagi polane bułką tartą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 14

Tak przygotowane zielone szparagi z bułką tartą podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - moja rodzina je uwielbia.

Zielone szparagi polane bułką tartą

Składniki:

Zielone szparagi polane bułką tartą

 

Sposób przygotowania:

Zielone szparagi polane bułką tartą
Zielone szparagi dokładnie myjemy - płuczemy. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli i cukru. Odcedzamy.

Masło topimy w małym garnuszku, dodajemy bułkę tarta i przez chwilę przesmażamy. Szparagi wykładamy na półmisek i polewamy przesmażoną bułką tartą.

Podajemy gorące.  

Tagi:

szparagi