Renia (Kot w kuchni)

Renia (Kot w kuchni)

Szef Kuchni
[Przepisów: 23]

Zielone szparagi w cieście francuskim z szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zielone szparagi w cieście francuskim z szynką serrano i ziołami prowansalskimi. Pyszna wiosenna przekąska.

Zielone szparagi w cieście francuskim z szynką

Składniki:

Zielone szparagi w cieście francuskim z szynką

 

  • ciasto francuskie 1 arkusz
  • szynka serrano 10 plastrów
  • szparagi zielone 10 szt Lubię
  • ser żółty 100 g
  • zioła prowansalkie

Sposób przygotowania:

Zielone szparagi w cieście francuskim z szynką

ETAP 1:

Zielone szparagi w cieście francuskim z szynką
Odłamać końcówki szparagów, obrać w 1/3 długości,

Odłamać końcówki szparagów, obrać w 1/3 długości, umyć i podgotować 4-5 min. Wyjąć z wody i osuszyć. Ciasto francuskie pokroić na prostokąty. Ser zetrzeć. Zawijać paluszki, kładąc do środka szparag, plaster szynki oraz ser. Zacisnąć brzeg.

ETAP 2:

Zielone szparagi w cieście francuskim z szynką
Paluszki posypać ziołami prowansalskimi.

Paluszki posypać ziołami prowansalskimi. Piec w rozgrzanym piekarniku do 200-220 st. C przez ok 15 min.