BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Zielone szparagi z masłem i bułką tartą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Pierwszy raz robiłam szparagi i powiem że wyszły pysznie.Wiem że często będą gościć na moim stole.Szparagi z masłem i bułką tartą.

Zielone szparagi z masłem i bułką tartą

Składniki:

Zielone szparagi z masłem i bułką tartą

 

Sposób przygotowania:

Zielone szparagi z masłem i bułką tartą
Szparagi oczyścić, twarde końcówki szparagów odciąć.

Wodę osolić, dodać odrobinę cukru.

Szparagi gotować około 10 - 15 minut, odcedzić lekko przestudzić,pokroić w mniejsze kawałki. Na patelni rozpuścić masło, dodać bułkę tartą, doprawić do smaku solą,przesmażyć.

Szparagi wyłożyć na talerz i polać podsmażona na maśle bułką tartą.

Podawać gorące.

Tagi:

szparagi danie