Zielone szparagi z masłem limonkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szparagi umyć, odkroić twarde końce, dolne częsci pędów obrać. W garnku z wkładką do gotowania na parze...

Zielone szparagi z masłem limonkowym

Składniki:

Zielone szparagi z masłem limonkowym

 

  • Na 4 porcje:

 

Sposób przygotowania:

Zielone szparagi z masłem limonkowym

1. Szparagi umyć, odkroić twarde końce, dolne częsci pędów obrać. W garnku z wkładką do gotowania na parze zagotować wodę i posolić. Włożyć szparagi i gotować przez 8 - 10 minut.


2. Na patelni rozgrzać masło. Dodać listki tymianku i sok z limonki, doprawić do smaku solą, białym pieprzem i pieprzem cayenne. Szparagi, rybę i kawior ułożyć na talerzach. Szparagi polać masłem i zaraz podawać.


Przepis pochodzi z ksiązki Szparagi Marlisy Szwillus

Wydawnictwo: Hachette Livre