dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Zielono-brazowa sałatka z soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo zdrowa i pozywna sałątka z brazowej soczewicy z dodatkiem selera naciowego i ogórka kiszonego oraz pieczonego schabu

Zielono-brazowa sałatka z soczewicą

Składniki:

Zielono-brazowa sałatka z soczewicą

 

  • 1// szkl soczewicy brązowej
  • 3 plastry pieczonego schabu
  • 2 łodygi selera naciowego
  • ogórek kiszony
  • sól
  • pieprz
  • łyzka majonezu
  • 3 łyzki jogurtu

 

Sposób przygotowania:

Zielono-brazowa sałatka z soczewicą
Soczewice wrzucamy do garnka, zalewamy woda i gotujemy do miękkości ( soczewicy nie trzeba wcześniej namaczać). Odcedzamy i studzimy. Schab wieprzowy pieczony kroimy w kosteczkę. Ogórka kiszonego kroimy w kosteczkę. Łodygi selera naciowego myjemy oraz kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, mieszamy z majonezem i jogurtem, doprawiamy do smaku sola i pieprzem.