Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Ziemniaczana patelnia z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Szybki i sycący obiad, mimo że nie wygląda efektownie to smakuje rewelacyjnie i ma w sobie dużą porcję warzyw.

Ziemniaczana patelnia z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ziemniaczana patelnia z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaczana patelnia z warzywami
Kiełbasę pokroić w kostkę, pora posiekać. Wrzucić na patelnię i przesmażyć. Ziemniaki (najlepiej ugotowane wcześniej i wystudzone, można z wczorajszego obiadu) pokroić w kostkę i wrzucić do rondla, smażyć.

Mieszankę warzywną wrzucić na wrzątek, po 2 minutach odcedzić i wsypać do rondla.

Wymieszać delikatnie.

Sos: jajka roztrzepać z mlekiem, doprawić solą, pieprzem, ziołami i gałką. Dodać starty żółty ser i wymieszać. Wlać do rondla i zamieszać.

Przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu kilka minut. Nałożyć na talerze i podawać posypane natką pietruszki. 
Ziemniaczana patelnia z warzywami
kiełbasę i por pokroić, wrzucić do rondla i przesmażyć
Ziemniaczana patelnia z warzywami
dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i smażyć dalej
Ziemniaczana patelnia z warzywami
dodać zblanszowaną mieszankę warzywną i wymieszać
Ziemniaczana patelnia z warzywami
jaja wymieszać z mlekiem, przyprawami i serem tartym

Tagi:

ziemniaki